Recenzja Forthing U-Tour 2024 🇵🇱 [Saturday Car Fever]

Pierwsza z dwóch części kolejnej polskiej recenzji Forthing U-Tour (2024) od Saturday Car Fever. Bardzo przychylna aczkolwiek kilka też realnych wad zostało wypunktowanych, więc oceniam w większości raczej jako rzetelną i względnie obiektywną.

Polecam i czekam na drugą część.
PS. Autor jako użytkownik Toun Country powinien zrobić recenzje V-Tour, to by był ciekawy eksperyment socjologiczny. V-Tour oczami właściciela rodzinnego van’a z USA.

1 polubienie

Testujący czy jak tam go zwać recenzent który nie do końca nawet przygotował się ze znajomości auta i jego funkcji. Od groma takich pseudo recenzentów, dziennikarzy motoryzacyjnych co to czasem opowiadają co z większego co im ślina na język przyniesie, nie sprawdzają, nie testują ale się wypowiadają w charakterze moto znawcy i specjalisty.
Każdy po obcowaniu lub lekturze 10 takich nagrań z różnych źródeł mógłby więcej powiedzieć o tym aucie niż nie jeden pseudo tester.

Tak oni testują jak niektórzy dbają o jakość swoich produktów. Takie radosne proste lekkie opowiadanie o aucie czasem w superlatywach czasem w krzywym zwierciadle.
Testy ludzie to są naprawdę długotrwałe i ciężki kawałek chleba. W testach są też suche twarde dane, wykresy, porównania etc. Nawet testy smartfonów czy kart graficznych / procesorów odnoszą się do jakichś innych syntetycznych wartości konkurencji.

Testy się powtarza. Zapewnia się te same lub bardzo zbliżone warunki dla wszystkich testowanych elementów i postępuje się tak samo w z góry zaplanowanym scenariuszu testów w stosunku do wszystkich testowanych wcześniej i później obiektów.

To co oglądamy tu i we wszelkiej innej maści nagraniach YT to jakaś tylko inna forma reklamy, przedstawienia i zapoznania z produktem (wstępna) lub dyskredytowanie go. Niewiele prawdziwych testów widziałem w sieci a jeśli już to były to naprawdę wielogodzinne omówienia różnych aspektów i porównania na tle innych. Ale to jak wspomniałem kawał roboty i to bardzo $$.

Część 2 - czyli kontynuacja recenzji U-Tour

eeee słabe te recenzje i relacje. Co raz to takie bez wyrazu. Auto z potencjałem a recenzenci bez polotu :]

Gdybym nie miał tego auta to bym nie kupił po takich filmikach :stuck_out_tongue:
Auto mega ale spalanie to nie wiem skąd te wartości biorą… duży ciężki samochód więc i pali “tyle ile wlejesz” :slight_smile: u mnie 10-11 w mieście. O 6 czy 7 na trasie to chyba nie wiem… z wiatrem z górki i na optymalnej temperaturze… Polecam samochód wszystkim co to mają 2+3 lub 2+4. Dla 2+5 nie nadaje się.
Dla 2+2… mega komfort i paka ale w takiej konfiguracji to jest na rynku od groma aut które równie dobrze się sprawdzą dla 4 osób… wtedy to już rzecz gustu i praktyczności indywidualnej oceny.

1 polubienie