Jedna z pierwszych i fajniejszych recenzji z którą miałem przyjemność się zapoznać. Co do uwag dot. zapachu to powiem tak… ujawnia się on tylko na początku, gdy na max nastawimy ogrzewanie + podgrzewanie 4x siedzeń. Nie jest tak intensywny jak np. plastiki w Dacii Duster III - tam to mi się aż zakręciło w głowie :]
W U-Tour po kilkunastu dniach, maks. paru tygodniach (w zależności od eksploatacji) zapach znika wraz z wygrzaniem się wszystkich tych nowych elementów. Gdy samochód jest na silnym słońcu lub jest wewnątrz chłodno - nie ma żadnego zapachu. Problem zapachu tapicerki był jednym z istotniejszych podczas decyzji o zakupie. Jak się okazało to przejściowy stan i nie tak intensywny jak niektórzy straszą, no i występuje tylko przy intensywnym początkowym wygrzewaniu nowych materiałów. Zresztą to samo mówią zagraniczne recenzje od prywatnych użytkowników.
1 polubienie
Zapach był lekko wyczuwalny tylko wtedy, gdy odpalałem na max ogrzewanie kilku siedzeń. Nowe ekoskórzane materiały musiały się chyba wygrzać bo obecnie nic nie czuć.
1 polubienie